Наша діяльність

Заняття з елементами тренінгу: «Запобігання ґендерному насильству та жорстокому поводженню з дітьми та підлітками»

Мій улюблений світ – без насильства,
Без жорстокості, болю і зла.
Тут народом складена пісня
Містить тільки хороші слова.
Мій улюблений світ – без насильства,
Де немає страждань і війни,
Де розквітла калина барвиста
І пісень не почуєш сумних.
Мій улюблений світ – це не казка,
А реально щасливе життя.
Звільнивши наш світ від насильства
Можна сміло іти в майбуття.
(І. Супрун)

24 жовтня 2018 року у Донецькому обласному навчально – методичному центрі психологічної служби системи освіти пройшло заняття з елементами тренінгу: «Запобігання ґендерному насильству та жорстокому поводженню з дітьми та підлітками» для практичних психологів навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти та шкіл-інтернатів.

Метою заняття з елементами тренінгу було ознайомити практичних психологів з теоретичними засадами визначення сутності проблеми ґендерного насильства, насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми; виявлення та ідентифікація дітей, постраждалих від насильства за допомогою практичних вправ.

Практичним психологам було представлена презентація, розглядались такі питання: визначення понять: «Ґендер», «Стать», «Гендерне насильство», актуальні ґендерні проблеми в Україні, Міжнародне та українське законодавство щодо запобігання ґендерному насильству та жорстокому поводженню з дітьми та підлітками , «Групи ризику» , причини насильства, стереотипи та міфи щодо насильства в сім’ї, виявлення та ідентифікація дітей та підлітків, постраждалих від насильства та жорстокого поводження, наслідки ґендерного насильства та жорстокого поводження з дітьми та підлітками.

Підводячи підсумок було наголошено, що для усіх присутніх такі засідання є корисним досвідом сумісного спілкування. У свою чергу практичні психологи подякували за проведене заняття з елементами тренінгу, та відмітили те що, завдяки отриманої інформації усвідомили гостру проблему насильства, ґендерного насильства та жорстокому поводженню з дітьми та підлітками.

Дякую за активну і плідну працю!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…