Наша діяльність

День вишиванки У ДНЗ “ Костянтинівське вище професійне училище”: “Вишиванка – символ України, кожної великої родини!”

День української вишиванки - свято, яке українці зустрічають щороку. На честь нього не передбачені вихідні, але ця подія - урочистий день для кожної людини у нашій країні.

Велика родина учнів і працівників Костянтинівського вищого професійного училища у цей день зібралася разом, щоб долучитися до святкового заходу. Багато хто у вишитих сорочках, всі в гарному настрої, з усмішкою на обличчі.

Впродовж заходу згадали історію української вишивки, традиції різних регіонів України, познайомилися з історією та розвитком ремесел та народних промислів, прослухали пісні про вишиванку сучасних виконавців, переглянули відеопривітання учнів та працівників училища до цього свята, відповідали на запитання історичної вікторини. Особливу увагу привернула інформація про те, що означають вишиті символи, як ними можна записати своє ім’я, дні тижня, фрази релігійного та патріотичного змісту. Наш національний етноколорит надихає і закордонних дизайнерів, які створюють все нові й нові варіанти інтерпретацій традиційних українських візерунків. Нам, українцям, є чим пишатися, бо наші традиції - одні з найкрасивіших в світі!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…