Наша діяльність

Тиждень історії, географії в ДНЗ “ Костянтинівське вище професійне училище”

З 8 по 12 травня у Костянтинівському вищому професійному училищі відбувся тиждень історії, географії.

Непомітно робиться історія… Малими процесами, зміною днів і ночей творяться епохи, росте і шириться культура. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути людиною освіченою, треба знати минуле свого народу, його історію.

8 травня виховний захід до Дня пам’яті та примирення зібрав учнів I-III курсів училища. У цей день викладачі історії Сіренко Е.О та Олещук Л.О. розпочали зустріч хвилиною мовчання, якою увічнили пам’ять за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України, жертв війни та воєнних злочинів. Впродовж патріотичної мандрівки нагадали про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, яка принесла величезні страждання людям у Європі. Ми, українці, знаємо ціну цієї війни – адже вісім мільйонів українців стали її жертвами, кожен п’ятий не повернувся додому. І тому для нас важливо пам’ятати, що війна – це зло. Але це зло ми відбиваємо з 2014 року у себе в Україні, захищаючи також і Європу загалом. І ми будемо й надалі боротися за наше вільне майбутнє.

Впродовж тижня викладачі Олещук Л..О.та Сіренко Е.О провели інтелектуальний онлайн турнір серед майбутніх кухарів, операторів обробки інформації груп 2-ОД, 3-ОД, 2-К «Україна звитяжна». Учні пригадали видатних українських діячів, які залишили по собі слід в минулому завдяки славетним перемогам та полководницькому таланту. Згадали визначні військові події, які відбувалися на українських землях, приклади героїзму різних поколінь українських військових, дізналися цікаві факти про зброю, якою користувались українці в минулому. Викладачі концентрували увагу учнів на почуттях патріотизму, національної гідності та вдячності співвітчизникам - героям за їх звитяжні подвиги в минулому і сучасності.

Конкурс малюнків «Галерея ветеранів війни» визначив кращих художників серед учнів. Це учениці Є.Рафартарович ( гр. 2-ОД), Я. Кобзева ( гр.З-К ). Вони намалювали портрети героїв війни, щоб риси обличчя воїнів завжди залишилися в пам’яті потомків.

9 травня викладач Філоненко О.А.провела пізнавальну гру в групі майбутніх електрозварників 2-7. Переглянули відео «Три дійсно цікаві факти про кожну область України», відповідали на запитання. Учні зазначили, що деякі факти вони знали, а деякі виявились новими. Вікторина “Цікава географія” виявила найкращих знавців цієї науки: Ганжа В., Івченко М., Шумейко А..

В цей же день вікторина «Друга світова війна», яку провів викладач Земцов Ф.С. з майбутніми перукарями групи 2-2, довела, що учні знають історію своєї країни, пам’ятають її героїв.

11 травня викладач Земцов К.С. організував усний журнал “Країни НАТО”, на якому розглянув разом із майбутніми перукарями групи 2-2 роль альянсу в сучасному світі. Кожна сторінка ознайомлювала із функціями та завданнями, які виконує Північноатлантичний Альянс, адже НАТО займається не лише підтримкою безпеки, а й актуальними питаннями сьогодення. Тож тепер ми можемо впевнено крокувати у майбутнє обізнаними свідомими громадянами. Учениці Маслова К., Заришняк А., Урванцева П., Утенкова В. відзначилися обізнаністю з цих питань.

Належне засвоєння знань про історичні події, які важливі для кожного з нас, - головна мета тижня. Адже це неодмінно допоможе в розбудові сильної, вільної держави з гордою назвою Україна.

Адже сьогодні учні – знавці історії, а завтра – її творці.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…