Наша діяльність

Віртуальний круглий стіл для керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О

27 квітня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області було організовано та проведено віртуальний круглий стіл для керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, які здійснюють професійну підготовку осіб з особливими освітніми потребами.

До участі в заході були запрошені педагоги 7 ЗПТО області, в яких організовано навчання учнів з особливими потребами. Ніна Бєлова, в. о. заступника директора НМЦ ПТО у Донецькій області нагадала, що навчання цієї категорії здобувачів освіти має свою специфіку, відмінну від інших учнів. Адже особливі здобувачі освіти потребують більшої уваги, індивідуального підходу, більш специфічні методи виховання і навчання. А розуміння індивідуальних та специфічних потреб таких учнів дає можливість організувати вдалий та результативний освітній процес.

Гості круглого столу торкнулися питань організації і забезпечення інклюзивного навчання, створення комфортного освітнього простору в ЗП(ПТ)О.

Практичним досвідом з організації освітнього процесу в дистанційному та змішаному форматах для здобувачів освіти з ООП поділилися:

- Оксана Злобіна, заступник директора з НВР Торецького професійного ліцею,
- Ганна Макарова, заступник директора з НВхР ДНЗ «Бахмутський центр професійно-технічної освіти»,
- Наталія Павлова, заступник директора з НВхР Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти імені П. Ф. Кривоноса,
- Наталія Слєпцова, старший майстер ДНЗ «Краматорське вище професійно торгово-кулінарне училище»,
- Оксана Васіна, старший майстер ДНЗ Костянтинівське вище професійне училище».

Спікери розповідали, як працюють з учнями з особливими потребами на отримання якісного результату та навчання кваліфікаціям за обраними професіями в умовах сьогодення.

В ході професійного спілкування колеги з закладів професійної освіти поділитися власним досвідом та спогадами, обговорили проблемні питання, висловили сподівання на майбутнє.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…