Наша діяльність

Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності в ДНЗ "Костянтинівське ВПУ"

З 24.04.2023 по 28.04.2023 в ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" був організований та проведений тиждень з охорони праці та безпеки життєдіяльності «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі»

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, згідно Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, в Україні відзначається День охорони праці.

В рамках тижня відбулися різноманітні онлайн заходи для привернення уваги до питань охорони здоров'я і безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, підвищення обізнаності щодо впровадження безпечної практики на робочих місцях та під час навчально-виховного процесу в умовах війни.

Одним з таких позакласних заходів став конкурс «Кращий слоган з охорони праці», який був проведений онлайн у період з 24.04.2023 по 27.04.2023. Метою конкурсу було здійснення відбору найкращих слоганів, присвячених питанню охорони праці, та забезпечення умов розвитку та реалізації творчих здібностей талановитої молоді. За рішенням журі конкурсу переможцями стали здобувачі освіти Толченніков Віталій з групи 2-4 професія "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Водій автотранспортних засобів категорії С" зі слоганом "На виробництві вранці, згадай охорону праці!" та здобувачі освіти з групи 2-МШ професія "Маляр. Штукатур", Черкасов Нікіта та Черкасова Анастасія зі слоганом "Виробнича безпека- не лотерея. Не грай-дотримуйся!" Участь у конкурсі прийняли 54 роботи здобувачів освіти.

Також протягом тижня відбувались виховні заходи з теми "Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі", які проводили класні керівники та майстри виробничого навчання ДНЗ "Костянтинівське ВПУ". Загальною метою таких заходів були знання правил техніки безпеки та охорони праці на робочому місці, знання нормативно-правових документів з охорони праці на захист життя, здоров'я та працездатності людини, вміння вчасно і правильно реагувати у нестандартних виробничих ситуація та що робити, щоб уникнути травматизму на робочому місці.

Сергій МАРТИНЕНКО, майстер виробничого навчання, провів урок-бесіду з першим курсом "Електрозварник ручного зварювання. Контролер зварювальних робіт" на тему «Безпека праці-право кожної людини». Метою уроку було донесення до відома прав і свобод кожної людини на безпечну працю на кожному виробництві.

Протягом тижня викладач і викладачка Захисту України Федір ЗЕМЦОВ та Ірина УСТІНОВА провели уроки у групах І-ІІІ курсів, присвячені життєвій безпеці за темою «Убезпеч своє життя». Були розглянуті важливі у наш час правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, як діяти при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів, а також був переглянутий документальний фільм «Небезпечні знахідки». Головна мета кожного з уроків - це повтор правил техніки безпеки під час війни та при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Наприкінці тижня підведені підсумки директором ДНЗ "Костянтинівське ВПУ" Людмилою ПОМЕТУН, заступником директора з НВхР Сергієм ДОРОФЕЄВИМ, старшим майстром Оксаною ВАСІНОЮ та інженером з охорони праці Юрієм БЕЗСОНОВИМ за результатами проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі» було вирішено одноголосно, що проведені заходи на високому рівні. Найтяжче пишуться правила з Охорони праці, бо вони, нажаль, написані на реальних подіях. Щоб зберегти власне життя достатньо притримуватися правилам охорони праці та безпеки життєдіяльності.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…