Наша діяльність

Тиждень математики та інформатики в ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище"

Вже стало традицією кожен рік проводити тиждень математики та інформатики, який цього року мав за мету: розвиток особистих якостей здобувачів освіти і активізація їх пізнавальної та розумової активності, підтримка та розвиток інтересу до математики та інформатики, формування усвідомленого розуміння значимості математичних знань у повсякденному житті. Проведення таких тижнів сприяє розвитку пам’яті, уяви та зацікавленості у пізнанні математичних фактів, виховує вміння застосовувати в житті набутих знань.

Так з 10 по 14 квітня 2023 року в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» пройшов тиждень математики та інформатики. Для проведення тижня були задіяні здобувачі освіти І – ІІІ курсів. Упродовж тижня учні розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики та інформатики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.

Викладач математики, Олена Філоненко, провела захід «Математика в житті людини. Цікаві факти» в групах 3 – К , 2 – 7, 2 – 6 , 2 – ОД , 1 – 7, на якому учні розглянули використання математики як у повсякденному житті, так і в різних сферах, таких як поезія, архітектура і будівництво, медицина, мистецтво, графічні редактори, навігація тощо, дізнались цікаві факти про математику та її роль у житті людини. З'ясували, що пам'ятати формули все життя, це не мета, головне на уроках математики - розвиток критичного мислення, уяви, пам'яті, здатності мислити не стандартно. Також здобувачі освіти разом із викладачем переглядали пізнавальне відео «Альтернативна математика» та «Магія математики».

Ольга Горіна, викладач математики та інформатики, провела із здобувачами освіти груп 1 – СЗ, 1 – 1, 2 – 1, 2 – СЗ математичну гру «Де логіка». Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, розвивати логічне мислення та кмітливість у нестандартних ситуаціях, інтерес до математики, формувати уявлення про багатоманітний світ математики. Разом із здобувачами освіти груп 2 – 1, 3 – 1, 3 – 2 було проведено захід «Цікава інформатика в ребусах та кросвордах». Учні із зацікавленістю розгадували ребуси, в яких були зашифровані прізвища відомих людей в сфері інформатики та узнали про цих винахідників багато пізнавального. Всі здобувачі освіти були дуже активні, а переможці отримали гарні бали з математики та інформатики.

Викладач інформатики, Альона Гризоглазова, протягом тижня провела в групах 2 – ОД, 2 – К та 1 – СЗ онлайн вікторину "Кращій знавець інформатики", метою якої було розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність в учнів, критичне мислення та вміння достойно вести суперечку. Учні проявили свою винахідливість та активно приймали участь в конкурсах.

І завершили тиждень Днем «в клітинку», де учні та викладачі були присутні на онлайн-уроках в одязі з принтом у клітинку.

Самими активними на протязі тижня були наступні здобувачі освіти:

Гр. 1 – 1: Баленко Ольга, Буцька Анастасія, Буцька Олександра
Гр. 1 – СЗ: Ворошилов Арсеній, Горохов Андрій, Шелкопляс Ілля
Гр. 2 – 1: Зайчик Анастасія, Заїка Родіон, Оспіщева Наталя
Гр. 2 – 2: Бризгалова кіра, Маслова Ксенія
Гр. 3 – 1: Васильченко Анастасія, Іванов Богдан
Гр. 3 – 4: Вишневський Олександр, Воробйов Ярослав, Королевський Владислав
Гр. 3 – СЗ: Бронніков Олександр, Решетняк Давид, Мітасов Артем
Гр. 3 – К: Анікеєв В., Череватенко М.
Гр. 2 – 7: Козлов А., Івченко М., 2-6: Отрижко В.
Гр. 2 – ОД: Кольцов З., Яковлев К.
Гр. 1 – 7: Андрейкін О., Григорян М.

Переможцями у вікторині з інформатики серед однокурсників стали: 1 – СЗ Тимур Москаленко, 2 – ОД Євген Ільїн, 2 – К Дарія Зибінська.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…