Наша діяльність

Міжрегіональний науково-практичний семінар «Розвиток науково-методичної компетентності педагогічних працівників на засадах цифрової дидактики»

23 березня 2023 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО УМО НАПН України було проведено Міжрегіональний науково-практичний семінар «Розвиток науково-методичної компетентності педагогічних працівників на засадах цифрової дидактики».

Олексій ТІХОНОВ, методист і майстер виробничого навчання ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" на семінарі поділився досвідом "ПІДВИЩЕННЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ОСВІТИ ТА СУЧАСНІ КЕЙСИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦИФРОВОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ЗП(ПТ)О".

Організаторами заходу виступили кафедра методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО УМО НАПН України, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Донецькій області.

Цифровізація змінює цінності та сфери діяльності існуючих галузей. Технологічні досягнення, викликані Четвертою промисловою революцією (Industry 4.0), розвиваються неймовірно швидкими темпами, змінюючи спосіб нашого життя, роботи та функціонування суспільства в цілому. Таким чином, в результаті цифрової еволюції з’явилася нова освітня модель Education 4.0 (Освіта 4.0), яка була розроблена у відповідь на Industry 4.0 (Індустрія 4.0).

Цифровізація в професійній освіті приводить до створення нової освітньої ситуації шляхом включення до системи освіти нових ролей викладачів, майстрів виробничого навчання, здобувачів освіти, представників роботодавців, що відповідно змінює конфігурацію відносин між основними цього процесу.

У зв’язку з цим, метою заходу стало обговорення шляхів розширення освітнього і дослідницького простору цифрової освіти та розвиток науково-методичної компетентності педагогічних працівників на засадах цифрової дидактики, педагогіки; можливість пошуку сучасних практик урізноманітнення форм і методів навчання, спрямованих як на потреби здобувачів освіти, так і на врахування вимог й запитів ринку праці та цифрового суспільства; привернення уваги до концепції навчання упродовж життя (Life Long Learning) в умовах глобальної цифровізації.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…