Наша діяльність

Шевченківські дні в ДНЗ “Костянтинівське вище професійне училище”

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка,
Повні сили й живої снаги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

 

Щорічно в Україні відзначаються Шевченківські дні. По всіх містах і селах звучить слово великого сина України. В ці дні згадують того, хто все своє життя, весь свій могутній талант присвятив служінню своєму народові. Геній Шевченка надзвичайно широкого діапазону. Він був не лише поетом, а й великим художником, не менш талановитим драматургом і прозаїком, філософом, етнографом, фольклористом.

Викладачка В.І. Бобильова у групі майбутніх кухарів 2К 8 березня провела виховний захід до Дня народження великого поета “Тарас Шевченко -України син!”. Учні переглянули фільм про життя видатного українця, згадали відомі факти про нього, читали його вірші. Олександр Гільядов та Олександр Шевченко відповіли майже на усі питання вікторини.

В день народження Великого Кобзаря в групі майбутніх електрозварників 2-7 викладачкою Ткаченко В.Д. проведено свято “ Уклін тобі, Тарасе!” Читали вірші, згадували цікаві факти його життя, провели мультимедійну вікторину ,,Що ми знаємо про Кобзаря?" “Єднаймо душі словом Кобзаря!” - під таким гаслом учнів груп 1-1, 3-2 провела шляхом Шевченкової долі викладачка Лук’янчикова Д.О.. Вона зняла з поета хрестоматійний глянець, розповіла про його вподобання до книжок, жінок, кулінарних страв, модного одягу.

Прослухали творчу реконструкцію голоса славнозвісного Тараса Шевченка! Справа в тому, що перший фонограф для запису й відтворення звуку був винайдений у 1877 році, через 16 років після смерті поета, тому записів його голосу просто не існує. Але зараз завдяки новітнім технологіям стало можливим його почути. За відсутності будь-якого запису вдалося синтезувати голос поета. Ідею було реалізовано спільно з партнерами — компанією Wantent та Національним музеєм Тараса Шевченка.

Вічно актуальний, модний і геніальний - таким представ Тарас Шеченко. На твори із “ Кобзаря”звертають увагу сучасні українські композитори і виконавці. Найбільше драматизм творів Шевченка припав до душі рок-музикантам, зокрема рок-балади є у творчості Андрія Півоварова, пісні якого прослухали учні. У всесвітній мережі знайшли дотепні меми з Тарасом Григоровичем, після демонстрації кожного мему учні пояснювали зміст того, що приховує в собі весела картинка. Спробували створити меми про Шевченка і власними силами. Завершився захід інтерактивною вікториною.

Сьогодні, як ніколи, разом за поетом Василем Симоненко повторюємо:” Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття. Тебе своїм сучасником звемо”!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…