Наша діяльність

Автомобілі у нашому житті

Відповідно до річного плану роботи ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» з 13.02.2023 по 17.02.2023 був проведений тиждень з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» під гаслом «Автомобілі у нашому житті». В рамках тижня були організовані ті проведені різноманітні онлайн заходи, в яких із задоволенням прийняли участь здобувачі освіти професії з І, ІІ, ІІІ та IV курсів.

Тиждень розпочався з інформаційної онлайн лінійки, на якій здобувачів освіти було ознайомлено з планом, задачами і цілями заходів тижня.

13 лютого було сплановано, організовано та проведено майстром виробничого навчання Романом ДЕНІСОВИМ відкритий онлайн урок з показом прийомів балансування колеса у прямому ефірі. На заході здобувачі освіти подивились та навчились робити балансування коліс автомобіля. В кінцевому результаті учасники заходу розвинули в собі дбайливе ставлення до автомобіля і до інших транспортних засобів.

Викладач з предмета «Будова, обслуговування та ремонт колісних транспортних засобів» Андрій ХРОМІХІН для здобувачів освіти з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» провів презентацію на тему «Історія народження автомобіля» та розповів про перші механічні транспортні засоби, а також про їх винахідників, зосередивши увагу на таких особистостях, як Г. Даймлер, В. Майбах, К. Бенц. Зацікавила здобувачів освіти інформація про виникнення такої марки автомобіля , як «Мерседес Бенц».Захід був спрямований на розвинення у майбутніх слюсарів професійної зацікавленості та таких якостей, як цілеспрямованість і творчий пошук.

14 лютого Богдан КОВАЛЕВСЬКИЙ провів онлайн конкурс під назвою «Гра кросвордів». Конкурс був спрямований на розвинення у здобувачів освіти професійної зацікавленості, підвищення професійної компетентності, розвинення інтелекту, використання інноваційних технологій.

15 лютого викладач спецдисциплін Ігор ЗАХАРОВ провів Державну кваліфікаційну атестацію здобувачів освіти за спеціальністю «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». В кінцевому результаті здобувачі освіти отримали статус кваліфікованого робітника.

Майстром виробничого навчання, з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» Ольга ДУДНІК , для здобувачів освіти гр.3-8 провела презентацію на тему «Історія розвитку автомобілебудування» , де розповіла про перших винахідників автомобілебудування, зосередивши увагу учнів на таких особистостях, як Леонардо да Вінчи, Фердинанд Фербіс, Карл Бенц, Готлиб Даймлер. Також була проведена вікторина «Авто АС» яка зацікавила здобувачів освіти несподіваними фактами.

Захід був спрямований на розширення світогляду , професійної зацікавленості та розвиток креативного мислення.

Майстер виробничого навчання Татьяна ЗУБЕНКО для здобувачів освіти групи 6-4 з професії "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів "провела вікторину "Правда,чи ні ."В процесі презентації вікторини були розглянуті питання історії розвитку автомобілебудування,поступового вдосконалення вузлів,систем автомобілів.Здобувачі освіти проявили набуті знання не тільки з будови та ремонту авто ,а й з матеріалознавства,читання креслень.Захід дав здобувачам освіти поштовх до творчого пошуку, цілеспрямованності,вдосконалення професійних якостей.

Майстер виробничого навчання Олександр ВОЛКОВ провів для здобувачів освіти професії "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів " презентацію на тему "Історія створення дизельного двигуна " та розповів про перший двигун, а також про винахідника Рудольф Дізель. Захід був спрямований на розвинення у здобувачів освіти зацікавленості до майбутньої професії.

По завершенню заходу, за результатами моніторингу активності здобувачів освіти було визначено найактивніших, які отримали електронні подяки за активну участь у тижні з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Після проведення всіх заходів відбулося підведення підсумків всіма членами методичної комісії тижня з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Здобувачі освіти показали своє прагнення пізнавати та навчатись чомусь новому. Викладачі та майстри виробничого навчання разом із здобувачами освіти довели, що професійне навчання може бути цікавим, корисним та незабутнім. Робота по підвищенню педагогічної майстерності у професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» не завершується. Кожен з членів методичної комісії зробив самоаналіз своїх заходів та працюватиме далі над покращенням якості професійної освіти задля перемоги України!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…