Наша діяльність

Заходи до Міжнародного дня безпечного Інтернету.

Класні керівники провели заходи до Міжнародного дня безпечного Інтернету.

З метою поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для підлітків та молоді з 06.01.2023 по 10.02.2023р. на рівні училища класні керівники провели виховні та тематичні години спілкування. До проведення заходів до Міжнародного дня безпечного Інтернету залучались групи 1-3 курсів.

Шляхом проведення виховних годин здобувачі ознайомились з Історією виникнення Дня безпечного інтернету . (Група 2-К Виховна година"День безпечного інтернету. Історія виникнення"08.02), отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, (гр. 2-СЗ "Правила спілкування в соціальних мережах" ) із цікавими фактами щодо використання мережі.(гр.3-2 Виховна година "Розумне та безпечне використання Інтернет-ресурсів" 03.02.23) (група 2-6 «Моя безпечна мережа» 08.02 )

В Гр 1-1 проводилась Година спілкування: «Ми за безпечний інтернет» з виконанням  тесту про безпеку інтернету. Група 1-7 «Безпека в Інтернеті - просто!» 06.02.2023

Гр 1-СЗ разом з викладачем інформатики  долучилися до подорож ("Подорож океаном комп'ютерних знань. Безпечний Інтернет та соціальні мережі")

Також здобувачі ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків.(Група 2-7.Виховна година,, Ми за безпечний інтернет!, Група 2-4. Виховна година "Бережіть свої таємниці". 01.02.2023 )

Групі 3-К проводився Квест «Подорож безпечною Мережею». Група 3-ОД Виховна година "Уенздей про кібербулінг» ознайомились з основними правилами безпечної роботи в інтернеті. Гр. 3-7. Виховна година "Безпека дітей в інтернеті".

До Дня безпечного Інтернету був проведений конкурс малюнку "Ми - за безпечний Інтернет". Здобувачі показали власне бачення проблем, пов’язаних із використанням Інтернету.

А також здобувач освіти 2-4 Тімофєєв С. зробив відеоролик. в якому пояснив основні правилами Інтернет-безпеки для дитини. Трегубов Олександр . гр. 1-1 виконав плакат за допомогою графічної програми Ілюстратор з використанням безкоштовних доступних елементів з інтернет ресурсу.

 

-Інтернет цікава штука!

Каже дідові онука.

-З друзями завжди там граєм,
Повідомлень надсилаєм,
Можем ролик подивитись,
Можем там чомусь навчитись.
Спілкування віртуальне,
Але схоже на реальне.
В Інтернеті всім цікаво,
Тож допий ти свою каву
І бери до рук смартфон,
Це отой то телефон.
Та заходь ти в Інстаграм,
Друзів ти знаходь всіх там.
І спілкуйся, як людина.
В Інтернеті вся країна!
Дивиться дідусь в смартфон,
В той великий телефон.
Щось задумався тихенько.
А дідусь вже був старенький,
Що це Інтернет, не знає
І спокійно промовляє

- Ти, онук, іди пограйся,
З дітлахами нагуляйся,
Хочеш ти щось подивиться?
Телевізор знадобиться.
Хочеш щось нове пізнати?
Треба книги більш читати.
Інтернет ти вимикай
І до реальності звикай.
Це історія мала,
Але повчальна і смішна.
І пораду я вам дам
І дорослим й дітлахам,
Якщо хочете ви мати
Той безпечний Інтернет,
Треба його вимикати
Й цінувати цей момент.
Бо життя вам не замінять
Ні Ютуб ні Інстаграм,
А роки швидко пролинуть.
Що ж робити потім нам?
Чи існує та безпека,
Про яку нам кажуть всі?
Чи врятує від шахрайства?
Моя відповідь вам "НІ"!
Лише в вас є та безпека ,
Яку ви бажаєте,
Лише люди роблять вибір,
А як ви вважаєте?


Платонова А. Група 2-1

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…