Наша діяльність

Тиждень з фізики, астрономії, хімії

Проведення тижня фізики, астрономії, хімії, біології в ДНЗ «Костянтинівське ВПУ»

В ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» з 23.01.2023 по 27.01.2023 пройшов тиждень з предметів фізика, астрономія, хімія, біологія під гаслом «Цікаві науки». В рамках тижня були проведені різноманітні заходи, в яких із задоволенням прийняли участь здобувачі освіти І, ІІ та ІІІ курсів.

Розпочався тиждень з ознайомлення здобувачів освіти з книгою Ервіна Шредінгера «Що таке життя з точки зору фізики?» (викладач Орчелота І.М.); розв’язування кросворду з біології з теми «Обмін речовин і перетворення енергії в клітинах» з ігровими моментами, які допомогли знизити рівень тривожності у здобувачів освіти, подарували їм позитивні емоції (викладач Карпенко С.М.); перегляду відео-ролику «Дивовижні хімічні перетворення»; інтерактивної гри на визначення у побутових речах хімічних сполук (викладач Ісенко А.Ю.). А викладач фізики Каманова Н.М. провела «STEAM-пікнік» за темою «Морозиво на день народження

Розваги та частування». Гості пікніка (здобувачі освіти) приготували подарунки - якусь розвагу, яка мала відношення до теми «Властивості газів, рідин, твердих тіл». Каманова Н.М. виконала основний подарунок «Морозиво за 5 хвилин».

24 січня були проведені: Online-екскурсія «Обережно! Хімія, що вбиває» та інтерактивна гра «Хто Я?»; КВК «Універсальна біологія»; конкурс кросвордів та вікторина з астрономії.

В середу, 25.01.2023, пройшла виставка творчих робіт «Цікаві науки – фізика і астрономія!». Учні представили свої малюнки, колажі, кросворди з астрономії. В рубриці з біології «Чорна скринька» перевірили на скільки кмітливі та здогадливі здобувачі освіти, розібрали матеріал, щодо змін в природі під час війни. На уроках хімії було переглянуто відео-ролик «Хімія екологічних проблем» з подальшою бесідою з актуальних питань.

Пізнавально-розважальна програма «Фізичний бій» була проведена для груп І-ІІ курсів (з 25.01 по 27.01.2023), на якій здобувачі освіти пояснювали для чого вивчають науку фізику, пояснювали прості та цікаві досліди, як влаштовані деякі іграшки та за якими законами фізики вони працюють, згадали усну народну творчість, залучились в бесіду з Шерлоком Холмсом та доктором Ватсоном, закріпили знання з деяких тем фізики, виконували інтерактивні завдання. А на КВЕСТі «Кращий знавець біології» виконані завдання сприяли вихованню ціннісного ставлення до природи та навколишнього середовища.

27.01.2023 відбулося підведення підсумків тижня фізики, хімії, біології. Здобувачі освіти показали своє прагнення пізнавати мир та Всесвіт! Викладачі разом з учнями довели, що такі науки як фізика та астрономія, хімія та біологія дуже цікаві та в них є ще багато невідомого, таємничого, недослідженого!!!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…