Наша діяльність

ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» презентує українську кухню, вчиться інноваціям у декоруванні тортів та приготуванні кавових напоїв!

Шостий день проєкту відзначився тортами, декораціями та традиційною українською кухнею.

З самого ранку учасники від ДНЗ “Костянтинівське ВПУ”, разом із здобувачами освіти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, готували крученки (м’ясний рулет з начинкою), пампушки – дріжджові булочки та класичний український борщ. Запах, який доносився з кухні, змусив майстрів та майстринь проєкту нетерпляче дивитися на годинник, який відраховував час обіду, на який ніхто навіть не спізнювався. Українську кухню учасники з України презентував на висоті! Всі куштували всесвітньо відомі українські страви та щиро поділилися своїми враженнями. Людмила Пометун директор ДНЗ “Костянтинівське ВПУ” разом із Наталією Сембай заступником директора з НВхР та Іриною Тарасюк - заступником директора з НР Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ підкреслили, що українська кухня в різних регіонах різна, але в неї є спільний корінь - це єдиний народ України!

Після обіду на охочих чекали заняття верховою їздою під наглядом інструктора.

Друга половина насиченого дня була наповнена майстер-класами з декорування тортів. Тут, окрім кондитерської майстерності, можна проявити й своє художнє чуття, адже від нього в першу чергу залежить кінцевий результат. Зверху та з боків тортів розміщені шоколадні квіти, матові ведмедики та декоративні золотисті написи. Шкода, що перед тим, як з'їсти все має йти в холодильник.

Директор ДНЗ “Костянтинівське ВПУ” Людмила Пометун відзначила важливість впровадження інноваціних технологій виробництва та декорування виробів у навчання майбутніх кондитерів, бо саме від отриманих знань та вмінь визначається конкурентноспроможність фахівців у сфері ресторанного бізнесу та торгово-кулінарному напрямі.

Сьомий день Міжнародного проєкту «W drodze do słodkiego życia" - warsztaty przedsiębiorczości cukierniczej» розпочався лекцією проможливість отримання коштів із фондів Європейського Союзу, яку провела експерт Анна Островська з місцевого інформаційного пункту європейських фондів у Сяноку. започаткувати бізнес, піти на стажування мрії або отримати фінансування на обладнання, необхідне для ведення бізнесу.

Чергова акція проєкту точно підняла всіх на ноги завдяки свіжозмеленим кавовим зернам, які приготували та зварили під керівництвом майстер-бариста Ігоря Кунціви. Окрім теоретичної частини, яка знайомила з історією та економікою кавового бізнесу, кожен учасник мав змогу самостійно приготувати еспресо, лате макіато чи капучіно. Також було продемонстровано вміння прикрашати каву молоком та різними сиропами. Найбільше враження на всіх справив поролоновий ведмедик.

Усім, хто куштував каву, точно не вистачало сил на приготування піци. Від традиційної маргарити, капрічіози чи пепероні до вигадливих смакових комбінацій, запропонованих і складених учасниками. Вечірня дискусійна панель була присвячена питанню стереотипів в українців. Однак, як ми всі швидко зрозуміли, стереотипи можуть бути шкідливими та неправдивими, і наші нації мають набагато більше спільного, ніж багато хто думає.

Воркшопи проводяться в рамках програми Erasmus+, яка співфінансується Європейським Союзом.

Інформація надана за матеріалами з офіційної сторінки проєкту у фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087019736347

#ERASMUS_PLUS; #ВСЕ_УКРАЇНА; #НАБЛИЖАЄМО_ПЕРЕМОГУ #ДНЗ_КОСТЯНТИНІВСЬКЕ_ВИЩЕ_ПРОФЕСІЙНЕ_УЧИЛИЩЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…