Наша діяльність

У ДНЗ “Костянтинівському ВПУ” проведено тиждень природничо-математичних предметів: «Математика – правителька всіх розумових пошуків»

У понеділок уроки математики розпочиналися інформаційним повідомленням та переглядом відео про «Історію числа «Пі» , «Що означає число «Пі»», «Музика числа «Пі»». У вівторок відбулась виставка малюнків здобувачів освіти до Міжнародного дня числа «Пі» та Пі-турнір, у якому учасники змагалися між собою, хто знає найбільше знаків математичної константи. Переможцем став учень групи 3-4 Мірослав Єропсанов.

У вівторок викладач біології Дорофеєва Т.М. провела інтерактивну гру «Біологія та математика навколо нас». В ній п’ять категорій: «Слова», «Вчені», «Цікаві факти», «Музична», «Біологія в цифрах». Команди по черзі відкривали категорії і давали відповіді на запитання. В «Конкурсі капітанів» капітан команди групи 2-1 «Математики» дав відповідь про число «Пі» з першої спроби із п’яти підказок і команда отримала заслужену перемогу.

Горіна О.В. зібрала команди перукарів-першокурсників, кухарі- другокурсників, щоб визначити найкращого знавця математики у грі «Де логіка?». Другий раунд гри був присвячений розгадуванню ребусів із числом Пі. У четвер майбутні кухарі, перукарі продемонстрували свої вироби, пов’язані з професією, на тему числа Пі: Пі-смаколики, Пі-зачіски, Пі-манікюр.

У п’ятницю викладач хімії Дацишена Т.Г. провела лабораторний експеримент «Малюнок на воді». Майбутні перукарі І курсу ознайомилися з нетрадиційною технікою малювання ебру - малювання на воді, розкрили секрети цього давнього виду мистецтва, який прийшов до нас зі Сходу, повторили властивості полімерних речовин. Малювання у техніці ебру – це не тільки творчість, але і своєрідний метод терапії. Це свого роду релаксація, медитації.

У тиждень природничо-математичних предметів всі відчули красу точних наук, їх присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність їх вивчення.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…