Наша діяльність

Умови проведення обласного етапу фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!»

1. Загальні положення

Фотовиставка до Дня Соборності України: «Україна – це ми!» (далі - Фотовиставка) проводиться у форматі онлайн виставки та обміну фотографіями, привітаннями та словами підтримки між учасниками Фотовиставки через зручні та доступні соціальні мережі.

 

2. Мета і завдання Фотовиставки

Фотовиставка проводиться з метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України, активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, популяризації вивчення історії, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті України.

Завдання Фотовиставки:

- формування в учнівської молоді почуття національно гідності, патріотизму, формування комунікативних навичок, соціалізації, дослідження історії України, відчуття єдності українців у складних сучасних умовах;
- виявлення талановитих авторів, активізація і популяризація їх творчості, створення позитивного іміджу громадян-патріотів в засобах масової інформації та в мережі Інтернет;
- підвищення ролі фотомистецтва у освітньому процесі.

 

3. Учасники

Учасниками Фотовиставки можуть бути окремі учні, вихованці, слухачі, учнівські колективи, гуртки, об’єднання, заклади освіти України, дитячі громадські організацій тощо. За рішенням організаторів учасниками Фотовиставки можуть стати молодіжні громадські організації, студенти, дорослі тощо.

 

4. Керівництво

Загальне керівництво обласного етапу Фотовиставки здійснює департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації. Безпосередня організація та проведення обласного етапу Фотовиставки покладається на Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – Центр).

 

5. Умови оформлення робіт

Фотовиставка проводиться у 2 етапи – обласний/районний та Всеукраїнський. Організаційно-методичне забезпечення проведення Фотовиставки в Донецькій області здійснюється за умовами Центру.

   Матеріали учасників обласного етапу Фотовиставки обов’язково розміщуються на вебсайтах та/або сторінках соціальних мереж органів управління освітою рад територіальних громад та Центру.

При висвітлені на вказаних вебсайтах та соціальних сторінках учасники обов’язково мають вказати:

- назву фотовиставки;
- область, автора або назву колективу, назву освітнього закладу, громадської організації (якщо це не суперечить безпеці автора!);
- привітання до Дня Соборності України іншим учасникам;
- #Україна_це_ми, #УДЦНПВ #ОЦТК;
- за бажанням учасники можуть додати анотацію про історію Дня Соборності України, концепцію роботи та/або власні дослідження.

Фото мають бути якісні та не порушувати авторське право. Конкурсні роботи Фотовиставки за 2018-2022 роки – не приймаються. Реєстрація учасників обласного етапу Фотовиставки відбудеться до 17:00

20 січня 2023 року за формою https://forms.gle/Ft4oFASnzQH7i2dK6 Фотографії для участі в обласному етапі Фотовиставки завантажуються при реєстрації в онлайн форму. Від кожного учасника на обласний етап Фотовиставки надсилається одна робота.

Обробка персональних даних здійснюється відповідно до законодавства про захист персональних даних.

Центр залишає за собою право використовувати зазначені роботи для розміщення на фотовиставках, використовувати у поліграфічній продукції некомерційного характеру, поширення в мережі Інтернет та надсилання фотографій-привітань іншим учасникам.

 

6. Критерії відбору матеріалів Фотовиставки до Дня Соборності

1 Відповідність роботи щодо вимог оформлення: 20 б.
2 Відповідність тематиці 20 б.
3 Технічна якість фотографії 10 б.
4 Оригінальність фотороботи 10 б.
5 Вдале композиційне рішення 10 б.
6 Зміст фотороботи: 30 б.
      глибина розкриття теми 10 б.
      сучасність, актуальність 10 б.
      відповідність привітання змісту фотографії 10 б.
Загальний бал 100 б.

 

7. Підведення підсумків

Роботи Фотовиставки будуть представлені на офіційних сторінках Центру, фотовиставках та інших заходах відповідної тематики, за умови дотримання всіх умов оформлення.

Автори найкращих та найоригінальніших робіт і привітань будуть відзначені грамотами Центру, за рішенням організаторів. Окремі вихованці або колективи можуть бути відзначені додатково.

 

8. Фінансування

Розробка та підготовка матеріалів на Фотовиставку здійснюється за рахунок учасників, закладів освіти, установ, що надсилають матеріали, та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Підведення підсумків обласного етапу Фотовиставки здійснюється за рахунок коштів Центру та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…