Наша діяльність

І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар»

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже «Добрий кухар вартий семи лікарів», - так мовить народне прислів’я.

Кухар, кухар, кулінар,
В нього є чудовий дар!
В яскраво-білім ковпаку
Він готує в казанку.
Всіх він смачно нагодує,
Та шедеврами дивує!

Професія «Кухар» дає можливість творити, винаходити, удосконалюватись. Необхідно лише вибрати для себе, що найближче до душі, відчути в ній глибокий зміст.
Справу до душі знайшли для себе і учні ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище». Набуті знання та творчий підхід вони продемонстрували у І етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар», що проходив 14 березня.

Конкурс проводився в ІІ тури. І тур (теоретичний), який передбачав тестові завдання зі спец предметів. ІІ тур (практичний). Практичний тур відповідав вимогам 4 розряду освітньо-кваліфікаційної характеристики з професії «Кухар» та передбачав виконання практичного завдання: приготування «Філе курки фаршироване». Також кожен учасник мав запропонувати свій варіант соусу та складного гарніру до основної страви.

Роботи конкурсантів оцінювало авторитетне журі, до складу якого ввійшли: заступник директора з НВР С. І. Дорофеєв, старший майстер – Т. С. Зубенко та майстри виробничого навчання з професії «Кухар. Кондитер» - О. М. Бобровська та О. В. Тіхонов. У конкурсі прийняли участь 6 учнів з різних груп.

Журі конкурсу відзначило високий рівень професійної майстерності та творчості кожного з учасників. Всі учасники були нагороджені дипломами та подяками. Кожен учасник творчо і на належному професійному рівні показав набуті в стінах навчального закладу знання, уміння та навички.

Переможцем І етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар» стала учениця групи 3-1 – Скрипник Вероніка. Вітаємо Скрипник Вероніку з перемогою! Бажаємо здійснення мрій та успіхів у наступному ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар»!

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…