Наша діяльність

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом.

Петро Яцик (1921 – 2001) – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження. Заснував Міжнародний благодійний фонд “Ліга українських меценатів” і був його почесним президентом.

Як патріот він вперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу з багатьох країн світу. Вони надали спонсорську підтримку у проведенні конкурсу та нагородженні його переможців. Вагомий внесок на фінансування конкурсу зробив П.Яцик.

Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено у 2000 році. За рішенням Ліги українських меценатів конкурсу було присвоєно ім’я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу.

09 листопада 2018 року в кабінеті української мови та літератури відбувся І етап ХIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 15 учнів І – ІV курсів.

Учасників конкурсу привітали Т.М.Дорофеєва, методист училища, О.М.Трусова, викладач української мови та літератури. Звертаючись із вітальним словом до учнів було наголошено на важливій ролі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в піднесенні престижу, у вихованні поваги та шанування до державної української мови. Учасникам бажали натхнення, успіхів, перемог, прагнення постійно вдосконалювати своє мовлення, оскільки від цього залежить, наскільки успішним буде майбутнє молодої людини.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…