Наша діяльність

ДЕКАДА ЗАГАЛЬНЬООСВІТНІХ ПРЕДМЕТІВ: "СКІЛЬКИ СВІТЛА - СТІЛЬКИ ДИВА"

Щорічно навесні у Костянтинівському ВПУ проходить декада загальноосвітніх предметів. Цього року більшість заходів декади була присвячена Року Японії в Україні.

Декада загальноосвітніх предметів у Костянтинівському вищому професійному училищі: «Скільки світа – стільки дива»

Викладач Дорофеєва Т.М. провела для учнів подорож у просторі та часі до Японії. Знайомство з природою, з флорою та фауною цієї східної країни, традиціями та мистецтвом відбулось на уроці біології. Особу увагу приділили мистецтву ікебани, невеличким японським садкам та особливому ритуалу японців досягнення зовнішньої гармонії з гармонією внутрішньою.

Викладач Горіна О.В. провела для учнів групи 1-4 «Слюсар з ремонту автомобілів. Водій автотранспортних засобів» майстер-клас «Мистецтво орігамі очима геометрії». Учні познайомились з історією створення орігамі та власноруч виготовляли роботи, пригадуючи геометричні фігури.

Викладач Каманова Н.М. зібрала гостей та учнів групи 1-2 «Перукар. Манікюрник» у фізичній чайній «Японська церемонія». За чашкою духмяного чаю учасниці команд змагалися у знанні фізичних законів, головоломок, ребусів та японських віршів – хоку.

Шанувальники літератури першого курсу зустрілися в літературному салоні срібної доби. Викладач Трусова О.М., учні Полтавець Лілія, Горбань Юлія, Меркулова Софія представляли поетів, читали їх твори, демонстрували відеозаписи виступів професійних акторів та музичних творів. Наприкінці голосуванням вибрали Короля поетів.

Викладач Бєлоус О.М. у групі майбутніх слюсарів з ремонту автомобіля провела відкритий урок англійської мови з професійним спрямуванням на тему «Різноманітність професій». Виконуючи завдання квесту, учні вивчали назви частин автомобіля англійською, перекладали тексти та складали діалоги.

Викладач Фомич Л.О. та Бєлоус О.М. провели круглий стіл на тему «Історія України в сучасній літературі». До обговорення запропонували роман Василя Шкляра «Маруся». Учні групи 2-1 «Кухар. Кондитер» поділилися своїми враженнями від прочитаного, уявили себе на місці головної героїні роману.

У конкурсі власних відеокліпів англійською мовою журі на чолі з викладачем Земцовим К.С. визначило найкращими роботи учнів групи 2-4 Гапича Тимофія та групи 2-2 Ледніка Олексія.

Викладач Дацишена Т.Г. організувала виставку малюнків «Як би хімічні елементи були людьми». Свої фантастичні уявлення найкраще представили Макарова Аліна (група 1-2), Кашуба Галина (група 1-1), Кушнєр Анна (група 2-1).

Наприкінці декади оргкомітет визначив переможців конкурсу газет «Предмет в професії». В заключний день відбулося нагородження переможців та активних учасників. Викладачі побажали учням нових знань, нових відкриттів, нових подорожей!

Як вчить народна мудрість, «В голову, як у торбу, що знайдеш, те й сховаєш».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…