Наша діяльність

В ДНЗ “ Костянтинівське вище професійне училище” відбувся І етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка.

З метою вшанування багатогранного творчого доробку Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської та студентської молоді, розвитку її здібностей, виховання шанобливого ставлення до мови і традицій українського народу, підвищення рівня мовленнєвої культури вже чотирнадцять років поспіль Міністерство освіти і науки України організовує проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на інтелектуальне змагання митців художнього слова, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури, мають змогу продемонструвати свої таланти. Тож бажаємо учасникам наснаги, креативності, успіхів у реалізації творчих задумів і перемог, любити і поважати рідну мову, бути справжніми патріотами України.

Цей конкурс засвідчує, що творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар був і залишається символом високих духовних можливостей і нового мислення.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…