Наша діяльність

Ще декілька днів солодкого життя ДНЗ «Костянтинівське ВПУ»!

Учасники «W drodze do słodkiego życia" - warsztaty przedsiębiorczości cukierniczej» активно беруть участь в екскурсіях, професійних майстер-класах та воркшопах, передбаченими проєктом. До Державного навчального закладу «Костянтинівське вище професійне училище» приєднались учасники проєкту з Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ. «Ми – єдині у всьому. Не має обмежень між Заходом та Сходом України. Ми будуємо країну, в якій жити разом. Є спільна мета, спільні прагнення, спільне майбутнє. І є щире відчуття вдячності за розуміння та підтримку у проєкті. Особливо від організаторів та здобувачів освіти, Наталі Сембай - заступника директора з НВхР, Ірини Тарасюк - заступника директора з НР Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ» - наголосила директор ДНЗ «Костянтинівське ВПУ»

Третій день проєкту (05 запам'ятається всім учасникам. листопада 2022 року) обов'язково З самого ранку в хід йшли ножі, качалки, збивачки та кондитерські дошки. Крім борошна та цукрової пудри, в повітрі пахло солодкуватим запахом свіжої випічки. Сміливі учасники від ДНЗ “Костянтинівське ВПУ” мали приємну можливість підвищити свою компетентність з допомогою директора Людмили Пометун та під наглядом чудових майстрів кондитерської справи. Було представлено способи виготовлення тортів, їх приготування та випікання. Були й техніки декорування, які, як кажуть, є «вишенькою на торті» кожного шедевру. У духовці важко знайти більше кексів, мафінів, котячих очей, гребінців і купи солодощів.

Був час і на заняття з надання першої медичної допомоги, які проводив кваліфікований фельдшер. На заняттях молодь ознайомила з такими питаннями, як надання першої медичної допомоги при опіках, порізах, удушенні, методом «рот в рот» та перев’язування ран.

Завершився насичений та продуктивний день інтеграційним вечором, де польська молодь мала можливість представити друзям з України свою культурну спадщину, розповісти про історію нашого народу та познайомити наших сусідів із традиціями, зокрема кондитерським. Також відбулася дискусія щодо результатів проекту. Також обговорювалася тема війни та її вплив на поточну ситуацію, як на локальному, так і на геополітичному рівні. Після хвилини емоцій та розради не бракувало бадьорості для спільних ігор та інтеграційної діяльності. Людмила Пометун підкреслила важливість Міжнародного партнерства та співпраці двох держав у такому форматі та промовила головний меседж від України: “Разом готуємось до перемоги та відбудови нашої славетної України”.

Четвертий день проєкту. «Де шість кухарів, там, як кажуть, їсти нічого.» На щастя, в проєкті беруть участь шістдесят кухарів і про смак їхніх кондитерських виробів мали змогу дізнатися жителі Ненова, де відбулася промо-акція молодіжного обміну. Молоді кондитери з підносами та столиками, заставленими солодощами, пішли в натовп, а через кілька хвилин на них залишилися лише крихти.

Наступною проектною діяльністю була зустріч з психологом. Молоді люди навчалися методам боротьби зі стресом, тривогою та дискримінацією. Вона також навчилася розпізнавати перші симптоми депресії чи аутоагресії у своїх друзів чи родичів, як реагувати та підтримувати в таких ситуаціях.

Завершили день обговоренням та обговоренням проектної діяльності. Проте насичений випробуваннями день не забрав нікому сил приєднатися до дискотеки.

07 листопада – шоколадний день для всіх учасників проєкту. В цей день учасники проєкту мали нагоду відвідати місце, де виготовляють найпопулярніші ласощі із шоколаду у світі. «Шоколадна фабрика» – так називається бювет і шоколадна фабрика в Корчині, що належить чемпіону польських кондитерів Мирославу Пельцару.

Учасники мали змогу ознайомитися з такими питаннями, як:
- історія шоколаду, історія компанії M.Pelczar Chocolatier;
- презентація 3-метрового дерева какао;
- плантації та місця вирощування какао;
- процес виробництва шоколаду від зерна до плитки;
- презентація какао-бобів з усього світу;
- вгадування різних смакових нот, які містяться в шоколаді;
- презентація машин та пристроїв для виробництва шоколаду;
- виробництво живого шоколаду;
- презентація найбільшого шоколадного фонтану в Польщі;
- розлив шоколадних льодяників;
- розлив та декорування шоколадних плиток.

Ще одним запланованим заходом було ознайомлення з процесом виробництва традиційних «Котильйонів». Котильйони - це декоративні елементи в національних кольорах, вони можуть бути виготовлені зі стрічки, паперу або цигаркового паперу. Ми приколюємо їх на одяг під час національних свят. Дуже важливо, куди ми кріпимо котильйон – правильне місце – зліва на грудях, а точніше над серцем, яке символізує любов до Батьківщини. Кріпимо котильо до одягу двостороннім скотчем або шпильками, шпильками.

Після оцінювання, обговорення та дебатів щодо діяльності проекту не бракувало часу на багаття у поєднанні з барбекю та танцями під польсько-українську музику.

Воркшопи проводяться в рамках програми Erasmus+, яка співфінансується Європейським Союзом. Інформація надана за матеріалами з офіційної сторінки проєкту у фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087019736347

#ERASMUS_PLUS #ВСЕ_УКРАЇНА #НАБЛИЖАЄМО_ПЕРЕМОГУ #ДНЗ_КОСТЯНТИНІВСЬКЕ_ВИЩЕ_ПРОФЕСІЙНЕ_УЧИЛИЩЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…