Наша діяльність

Вчимося керувати стресом

Навчання,участь у конкурсах,спілкування з друзями,знайомими і незнайомими людьми,подорожі,інтенсивний робочий графік – складники цікавого,насиченого життя. Та іноді вони порушують психологічну рівновагу. Перехвилювався,посварився,загубився…Ці на перший погляд різні події можуть спричинити стрес.

19.02.2020 року педагогічні працівники ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» були учасниками заняття з елементами тренінгу «Стрес. Як розпізнати. Керування стресами»,проведене практичним психологом Дацишеною Т.Г..

Учасники тренінгу ознайомилися з поняттям стрес,реакціями організму на стрес,ознаками хронічного стресу та наслідками стресового перевантаження - загострення хронічних захворювань,зниження імунітету,серцеві напади та одним з методів долання стресу -правопівкульне малювання.

Вперше про метод правопівкульного малювання заговорили в 80-і роки. Ця техніка стала можлива завдяки лауреату Нобелівської премії, психобіологу Роджеру Уолкотту Сперрі. Саме він досліджував роботу головного мозку і відкрив для нас двері у внутрішній світ людини.
У чому ж полягає суть правопівкульного малювання? Ось тільки деякі його особливості:

-щоб використовувати цей метод, вам зовсім не обов'язково бути талановитим художником. Більш того, ви можете взагалі не вміти малювати!

- цей метод також виконує потужну психологічну і навіть терапевтичну функцію. За допомогою правопівкульного малювання ви рятуєтеся від власних обмежень, блоків, затискачів, стаєте більш відкритим для нового, починаєте мислити творчо і знаходити незвичайні рішення в звичних для вас ситуаціях.

Правопівкульне малювання підходить всім! І чоловікам, і жінкам, і дітям, і літнім людям. Розвивати творчі здібності можна в будь-якому віці і в будь-яких обставинах.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…