Наша діяльність

Літературна мандрівка пам`яті Василя Стуса «Україна, ти моя молитва»

У цьому році Україна відзначила 82-у річницю від дня народження великого поета, політв'язня Василя Стуса, який віддав життя за соціальну справедливість у суспільстві; він мріяв, щоб на рідній Донеччині не закривали україномовні школи, щоб наш народ, як і всі народи у світі, мав свою мову, історичну пам'ять і гідність. Історія його життя водночас яскрава і трагічна. За життя його поезію не приймали в Українських видавництвах, натомість збірка «Веселий цвинтар» вийшла у Брюсселі. Талановитий поет змушений був працювати шахтарем та чорноробом. Твори Василя Стуса повернулись в українську літературу лише після здобуття Незалежності України. На початку 90-х їх включили до шкільної програми і посмертно нагородили поета премією Тараса Григоровича Шевченка.

Пережити його твори, почути його голос і те, що він хотів сказати, протестуючи проти оточуючого світу, і чого так боялися ті, хто мордував його, не даючи бути почутим – на базі ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» зібрались учнівська молодь, викладачі та гості літературної мандрівки пам`яті Василя Стуса «Україна, ти моя молитва». В ході заходу кожен з учасників та глядачів отримав змогу дізнатись щось нове і цікаве, глибше збагнути творчість поета-шістдесятника, його світ і самих себе.

Методист відділу організаційно-масової і методичної роботи І.І. Деркач

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…