Наша діяльність

«День кар'єри» в ДНЗ «Костянтинівське ВПУ»

У ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» завітали гості – майже 200 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти міста. Костянтинівський міський центр зайнятості разом із колективом училища підготував для них свято «День кар`єри».

Вибір професії – найголовніший чинник того, як буде складатися майбутнє життя випускників, як вони себе в ньому будуть почувати.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася виконуюча обов'язки директора училища Д.О. Лук'янчикова. Вона запевнила школярів, що в нашому навчальному закладі вони зможуть отримати якісну професійну освіту, сучасний сервіс та незабутні роки навчання. Представники Центру зайнятості ознайомили з психологічними підходами до вибору професії, запропонували послуги з надання інформації для учнів та їх батьків.

ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» має майже сторічну історію свого існування і за ці роки підготував майже сто тисяч спеціалістів для різних галузей промисловості та сфери послуг. Учасникам заходу були представлені професії, яким навчаються здобувачі освіти в училищі.

Електрогазозварники , слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів – майбутні спеціалісти разом зі своїми майстрами виробничого навчання – розповіли, продемонстрували та представили переваги своїх професій. Блок кухарів, кондитерів не тільки ознайомив зі своєю професією, а і продемонстрували майстер-клас з оздоблення пряничних виробів.

Свято завершували представники професії краси та чарівності – перукарі, манікюрники. Вони не тільки розповіли про те, як навчаються професійним секретам, а і придумали та інсценували музичну казку – інтерпретацію усім відомої казки «Снігова королева», героями якої стали учні нашого училища, які опановують професію за допомогою сучасних гаджетів. В заключних словах головного героя Миколи виражена головна думка вистави : «Дякую своїм викладачам та майстрам, які мені відкрили чарівний світ краси. Я зрозумів, що людина без мрії – це птах без крил! А без праці і знань нічого не досягти! А тобі, Інтернет, я дякую за велику науку. Але коли тебе дуже багато – світ стає не таким дивним та різним який він є! » Казка-брехня, та в ній натяк, а добродіям це знак!

 

Кухарі підготували кожному гостю маленький подаруночок – святково запакований пиріжок-їжачок. Свято було веселим та створило дружню атмосферу. Наші гості фотографувалися на згадку з нашими здобувачами освіти, які розкрили для них дивний світ професій!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…