Наша діяльність

Безпечне та здорове майбутнє праці

З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, який відзначають в Україні 28 квітня, з 17 по 25 квітня у Костянтинівському вищому професійному училищі» був проведений Тиждень з охорони праці під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Розпочався тиждень з урочистої лінійки 17.04.2019р. на якій було надано інформацію про те що ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. І зараз цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

18.04.2019р. учні під керівництвом бібліотекаря Устінової І.М. інформували про організацію охорони праці на виробництві, про державне управління охороною праці, про державний нагляд і контроль за охороною праці, про відповідальність працівників за порушення правил охорони праці. Устіновою Іриною Миколаївною було проведено марафон загадок з охорони праці та безпеки життєдіяльності учнів.

19.04.2019р. у вестибюлі училища був представлений конкурс стіннівок під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці», інформаційний куток із брошурами, буклетами, інструкціями з охорони праці для професій: слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварник, перукар, кухар, кондитер.

Майстер виробничого навчання професії «Електрогазозварник» Артюх С.А. провів з учнями гру з охорони праці «Правильно-неправильно», а саме: учні, які грали ролі інженера з охорони праці, перевіряли інших учнів як вони підготувався до уроку: відповідність та наявність спецодягу, справність електродотримачів, захисних зварювальних щитків, підготовку робочого місця, тощо.

23.04.2019р. методичною комісією професії «Перукар (перукар-мдельєр), манікюрник» під керівництвом викладача Чучиної О. М. для учнів 1,2,3 курсів цієї професії було організовано та проведено гру «Безпека - понад усе». Гра складалася з конкурсів:

  • назва команди, девіз команди,
  • вікторина «Охорона праці та техніка безпеки»,
  • домашнє завдання «Захисти проект»,
  • збери слово з техніки безпеки, санітарії та гігієни,
  • надання першої медичної допомоги.

Конкурси оцінювало журі, в склад якого були запрошені: головний інспектор управління Держпраці у Донецькій області Чалий С.В., завідувач сектором страхових інспекторів з охорони праці Костянтинівського відділення Фонду соціального страхування, викладачі, майстри в/н. Гра закінчилася чаюванням учнів.

З метою інформування в учнів з професії «Кухар, кондитер», свідомого ставлення до питань особистої безпеки, безпеки в умовах виробничого процесу, практичних навичок і вмінь поведінки в екстремальних ситуаціях, 24.04.2019 р. методичною комісією професії: «Кухар, кондитер» під керівництвом майстра виробничого навчання Тіхонова О.В. була організована та проведена КВЕСТ – гра «Безпечне та здорове майбутнє праці кухаря».

Команди учасників пройшли 6 станцій:

  • станція «Маю право»
  • станція «Гігієнічна»
  • станція «Перша допомога»
  • станція «Електробезпечна»
  • станція «Пожежобезпечна»
  • станція «Професійна»

На ігровій точці учасники відповідали на запитання з пожежної безпеки, електробезпеки, з безпеки життєдіяльності, тощо. Переможці були нагородженні грамотами та солодкими призами.

25.04.2019 року на інформаційній лінійці були підведені підсумки проведених заходів, присвячених Всесвітньому тижню охорони праці під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці»

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…