Наша діяльність

«Різдвяне диво» та 500 вареників

Вже втретє «Донецький Палац молоді «Юність» організовує обласний фестиваль Різдвяних традицій «Різдвяне диво» в м.Краматорськ, який збирає та об’єднує учнів закладів професійної (професійно-технічної), загальної середньої освіти.

Учні та майстри виробничого навчання ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» завжди із задоволенням приймають участь у фестивалі. В цьому ргоці навчальний заклад презентував вироби в трьох номінаціях: «Кутя», «Напої», «Вареники».

Вареники- традиційна українська страва, яка є візитною карткою України. На столі Костянтинівського ВПУ їх було безліч. Різноманітного смаку, форми та навіть кольору: і червоні, і помаранчеві, і зелені. Тісто та начинки були як традиційні, так і незвичайні: з картоплею та шкварками, грибами, шпинатом, гречаною кашею та грибами, квасолею, капустою. Були вареники й для любителів солоденького, приготовані на пару: з вишнею, курагою з горіхом та медом, чорносливом. До кожного виду вареників подавався власний соус чи топпінг. Учасники та гості фестивалю мали змогу поласувати смачними стравами від Костянтинівського ВПУ. Страва кожної номінації була оцінена членами журі та посіла призове місце. Наш «Узвар» та «Вареники» посіли ІІ місце, «Кутя» третє місце. Але найголовнішою винагородою були щирі, задоволені очі нашої учнівської молоді.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…