Наша діяльність

Декада правових знань

З метою забезпечення непреривної правової освіти, ознайомлення учнів з основними положеннями державних нормативно-правових документів щодо захисту прав дітей, запобігання правопорушень, в Костянтинівському ВПУ було проведено декаду правових знань.

Декада розпочалася 2 квітня 2018 року з лекції для майбутніх випускників училища на тему: «Трудові правовідносини».На цій лекції юрисконсульт Нічік Олена Олександрівна ознайомила учнів з орієнтовним планом дій після закінчення училища для самостійного працевлаштування, з нормативно-правовими актами та законами щодо прав працівників та техніки безпеки на майбутній роботі. Під час лекції учні активно задавали питання.

06 квітня 2018 року відбулась екскурсія учнів Костянтинівського ВПУ до відділу поліції.На початку екскурсії спеціалісти провели бесіду з учнями стосовно правопорушень дитиною та підлітком. Співробітник поліції провів майстер-клас по неповному розбиранню та складанню зброї, яка знаходиться на обліку в поліції. Кожному учню було запропоновано спробувати зібрати та розібрати зброю. Працівники кінологічної служби поліції познайомили учнів зі своїми друзями-питомцями, лабрадором на прізвисько Гера та вівчаркою Диком. Собаки демонстрували свої навички швидко знаходити зброю, виконувати всі команди тренерів. Діти отримали багато знань, позитивних вражень, раділи та фотографувались.

02,10, 13 квітня 2018 року, в рамках декади, були проведені правові всеобучі з елементами тренінгу для учнів першого та другого курсів училища на тему: «Права та обов’язки учнів та правові наслідки порушення прав людини». Протягом всієї декади проводились виховні години з усіма групами училища.

11 квітня до ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» завітав фахівець з новоутворюваної організації: «Безкоштовна правова допомога». Дітям розповіли про нове впровадження медичної реформи. Учні з зацікавленням ставили багато питань.

12 квітня 2018 року в межах проведення "Декади правових знань" учні ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" відвідали Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області. Зустрічали гостей судді Леміщенко О.О. та Орчелота А.В., в.о. керівника апарату суду Діріна О.А.

Під час оглядової екскурсії учні дізнались про структуру судової системи України, ознайомились з роботою канцелярій суду, познайомились з суддями, отримали відповіді на свої "болючі" питання. По завершенню зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші екскурсії.

13 квітня 2018 року заступник начальника управління Обласної юстиції Донецької області Бабіч І.Ю. спільно з начальником ювенальної поліції Арзимановим К.З. у Костянтинівському ВПУ провели спільний захід «Розвиток Конституції України». На заході використовувалися відео-слайди, підготовлені працівниками юстиції. Розглянуті питання лекції були цікаві та викликали багато питань у учнів.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…