Наша діяльність

Педагогічні працівники представили досвід роботи за вимогами часу

13 лютого 2018 р. на виконання плану роботи Навчально-методичного центру ПТО у Донецькій області в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» проведено Ярмарок педагогічних ідей «Перлинки з творчої скриньки».

Свій досвід представляли викладачі і майстри виробничого навчання, які атестуються в обласній атестаційній комісії у 2018 році.

Ярмарок відкрив в.о. директора училища Сергій Дорофеєв. Він коротко представив досягнення педагогічного колективу за останній рік та поділився своїми мріями на майбутнє.

13 лютого 2018 р. на виконання плану роботи Навчально-методичного центру ПТО у Донецькій області в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» проведено Ярмарок педагогічних ідей «Перлинки з творчої скриньки».Свій досвід представляли викладачі і майстри виробничого навчання, які атестуються в обласній атестаційній комісії у 2018 році.Ярмарок відкрив в.о. директора училища Сергій Дорофеєв. Він коротко представив досягнення педагогічного колективу за останній рік та поділився своїми мріями на майбутнє.

Для проведення заходу педагоги училища створили виставку методичних доробок колективу, вироби ручної роботи учнів, майстрів. Тож гості мали змогу не тільки ознайомитися з творчою працею господарів, а і взяти з собою зразки методичних розробок.

Педагоги ретельно підготувалися до демонстрації свого досвіду. Кожен виступ супроводжувався яскравими презентаціями з елементами анімації. Зокрема, Ольга Горіна, викладач математики та інформатики представила компетентнісний підхід у процесі навчання математики з використанням методів проектів на прикладі вивчення теми «Многогранники». Свої інноваційні підходи до організації навчальної діяльності учнів на уроках фізики та в позакласній роботі представила Наталя Каманова.

Позакласна робота – важлива складова в діяльності педагога. На уроках учні отримують базові знання, а саме через позакласну роботу можна розширити кругозір та дати додаткові знання з конкретного предмета. Своїми доробками з урочної й позаурочної роботи поділилася Тетяна Дорофеєва. Вона продемонструвала віртуальні екскурсії як одну з ефективних форм організації освітнього процесу. Ольга Трусова із учнями-гуртківцями підготувала для гостей частину театральної постанови «Гроші – головний закон життя»  за творами Оноре д’Бальзака, а викладач англійської мови Костянтин Земцовподілився досвідом співпраці з іноземними організаціями, тобто з носіями англійської мови, в якій найактивнішу участь беруть учні. Майстер виробничого навчання Сергій Артюх представив вироби учнів із металу та розповів свої секрети заохочення учнів до творчого підходу до роботи зварника. Викладач спецдисциплін Олена Чучіна не тільки поділилася досвідом, а й провела майстер-клас по створенню квітів для прикрашання зачіски.

Все дійство на Ярмарку супроводжувалося концертними номерами і демонстрацією японських зачісок з використанням прикрас у вигляді квітів, виготовлених у техніці «Кандзасі», за участю учнів.

На завершення заходу профільні методисти НМЦ ПТО у Донецькій області Тетяна Васюхно, Наталія Бондаренко, Світлана Ревякіна проаналізували представлений педагогічний досвід викладачів і майстрів виробничого навчання ДНЗ «Костянтинівське ВПУ», відмітили високий творчий потенціал педагогів і, що дуже важливо, – це єдність колективу – колег-однодумців у такій почесній справі як навчання і виховання молодого покоління, підготовка молоді до самостійного життя.

Джерело: НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…